El diputat de JxCat i expresident de l'Assemblea, Jordi Sànchez, ha demanat que l'independentisme s'allunyi de la violència. Sànchez ha enviat una carta manuscrita des de la presó de Soto del Real, on està empresonat des de fa cinc mesos, per demanar "civisme" i que no es condueixi "el dolor cap a actes que justifiquin el relat de la repressió". "No hi ha primavera possible darrere les flames de cap contenidor", exclama.

La carta arriba després de l'empresonament de Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva; i després de saber-se la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya. Sànchez reconeix que aquests fets han causat "dolor" a la societat catalana, han afegit "tensió i malestar" i han "incrementat les dificultats per la solució pacífica". 

"L'arbre de la llibertat no florirà si el reguem amb amenaces i insults cap a jutges i adversaris polítics", adverteix Sànchez, que insta a manifestar-se "pacíficament i cívicament". "L'odi no forma part del nostre bagatge cívic i republicà".

Sànchez considera que els aldarulls que aquest diumenge van tenir lloc als voltants de la delegació del govern espanyol a Barcelona van ser causats per un nombre molt reduït de persones, però que van tapar les desenes de milers de persones que es van manifestar al carrer Marina de Barcelona de manera pacífica.

 En aquest sentit demana mantenir l'esperit de les últimes manifestacions independentistes i reclama als violents que es "quedin al marge de les mobilitzacions ciutadanes". 

Aquesta és la carta:

WhatsApp Image 2018 03 26 at 19.48.15

WhatsApp Image 2018 03 26 at 19.48.18

WhatsApp Image 2018 03 26 at 19.48.24