Pas endavant dels presos de JxCat per a facilitar la investidura. Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull han defensat davant la direcció del seu grup l'abstenció en la investidura del candidat a la presidència Pedro Sánchez, segons ha avançat el Nació Digital i ha confirmat ElNacional.cat. Els tres diputats presos, que van ser suspesos per la Mesa del Congrés, han fet arribar la seva posició de no bloquejar la governabilitat a través d'una carta.

La carta de set pàgines, que no és pública, l'han fet arribar aquest dijous, des de la presó de Lledoners, on s'han reunit amb la portaveu del grup a Madrid, Laura Borràs, i la diputada Míriam Nogueras. En la missiva exposen les seves reflexions. "En no tenir el funcionament d'un grup normal, una de les formes de comunicació és via carta", precisen fonts de la formació, que remaquen que "el debat sobre la investidura està obert i hi ha posicionaments diferents en el si del grup".

La posició dels presos de JxCat, favorable a facilitar la investidura de Sánchez, contrasta amb la de la portaveu Laura Borràs, que després de la reunió amb la portaveu socialista Adriana Lastra va assegurar que, ara per ara, no veia gestos que els poguessin dur a una abstenció. En la mateixa posició se situa el president Carles Puigdemont i el seu entorn.

En aquests moments, encara que aconseguís el suport d'Unidas Podemos, Pedro Sánchez no podria ser investit sense les abstencions dels diputats independentistes, malgrat que amb la d'ERC en tindria prou.