El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha viatjat aquest matí a Brussel·les per reunir-se amb el grup socialista europeu i ha aprofitat per demanar a l'exprimer ministre grec i líder de Syriza, Alexis Tsipras, que convenci el líder de Podemos, Pablo Iglesias, perquè li doni suport. "Li diré al senyor Tsipras que li demani al senyor Iglesias que es posi al costat d'aquells espanyols que estan patint la crisi, la desigualtat i les polítiques d'austeritat que està practicant el PP i, en conseqüència, que desbloquegi la situació i que permeti que tinguem un govern de canvi a Espanya, un Govern progressista i reformista", ha dit a l'entrada de la reunió. És la primera vegada que el primer ministre grec ha anat convidat a aquesta reunió en qualitat d'observador. "Benvingut a la família socialista europea", li han dit a l'inici de la trobada.

Sánchez ha aprofitat l'ocasió per assegurar que podria haver acudit a la cita "com a president del govern" i que no és així "perquè alguns va pensar més en els seus interessos personals que en els interessos generals dels espanyols". Feia referència al Partit Popular (PP) i a Podemos. "I en conseqüència, hem d'esperar", ha criticat. Ara bé, no s'ha volgut posicionar sobre si es sentia més còmode negociant amb Íñigo Errejón, que no pas amb Pablo Iglesias. "No entro en aquestes qüestions", ha dit en al·lusió a la situació que viuen els podemistes en el si del seu partit. Precisament, Iglesias ha afirmat que es reuniria divendres amb diversos líders territorials de la seva formació, per debatre qüestions internes.

Sobre la polèmica entorn del ministre de Defensa en funcions, Pedro Morenés, que no ha acudit a la comissió al·legant que l'executiu del PP està en funcions, Sánchez ha dit "no és possible seguir en la situació actual". "Cal posar fi a la interinitat de la política i de la ingovernabilitat del nostre país", ha remarcat. Així mateix, creu que és "una cosa inèdita en la història de la democràcia espanyola", alhora que no s'ha pronunciat sobre les mesures que vol prendre el president de la cambra, Patxi López, de dur la afer al Tribunal Constitucional en cas que el govern espanyol es negui a dialogar.