El president l'Assemblea Nacional de Catalunya, Jordi Sànchez, s'ha mostrat convençut aquest dimecres que el TC "no aconseguirà aturar la voluntat democràtica d'un país". S'ha expressat així després de conèixer la suspensió per part del tribunal de les resolucions aprovades pel Parlament impulsant el procés constituent, entre elles, la que donava suport a la celebració d'un referèndum el 2017 amb l'aval de l'Estat o sense. 

El responsable de l'ANC ha fet aquesta valoració en el marc de l'acte de suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, organitzat davant de la Cambra catalana i en el qual han participat també els expresidents d'aquesta institució, Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert, així com els responsables de l'AMI i l'ACM, Neus Lloveras i Miquel Buch.

Sànchez, que ha acusat el TC d'actuar "a instàncies del govern espanyol", ha criticat la utilització de la política com a "mecanisme permanent per silenciar la voluntat d'un país" però ha assegurat que aquesta situació "no es podrà mantenir eternament".

La notícia de la suspensió ha arribat durant l'acte de suport dels expresidents del Parlament, Ernest Benach, Núria de Gispert i Joan Rigol, a Carme Forcadell a les portes de la cambra catalana. "Tenim un horitzó democràtic a tocar, que és el referèndum, i serà davant de les urnes on els ciutadans parlaran", ha sentenciat Sànchez. 

"El TC pot anar fent camí que el compromís de les institucions i les entitats és inequívoc", ha dit, argumentant que el referèndum és "l'única via democràtica i raonable d'expressar l'opinió dels ciutadans d'aquest país".