Pablo Iglesias comença a veure's acorralat per la justícia. En pocs dies ha passat de ser perjudicat pel cas Dina a voler ser imputat pel jutge de l'Audiència Nacional. Davant d'això, el govern espanyol tanca files amb el seu vicepresident segon. Ahir ja va ser el president Pedro Sánchez qui li va transmetre, de forma privada, el seu suport. Avui ho ha verbalitzat la portaveu de l'executiu, María Jesús Montero, que ha defensat que "tothom té dret a la presumpció d'innocència" i que el líder de Podemos té "tot el suport".

En una entrevista a Televisió Espanyola aquest dijous, la ministra d'Hisenda ha subratllat que el vicepresident segon del govern espanyol "no està sent investigat per haver fet un mal ús de l'exercici del seu càrrec, ni per haver fet ús de diners públics de forma indeguda, ni per qüestions vinculades a la seva responsabilitat actual". En aquest sentit, ha sostingut que la causa "forma part de la seva vida anterior" i que res té a veure amb la corrupció. Ha subratllat que ha de tenir "un procés garantista" i ha cridat a no fer "especulacions". Ha lamentat que "moltes vegades, la informació que es coneix ja ve molt intencionada cap a una direcció".

Ahir va ser Pedro Sánchez qui, abans d'agafar un avió rumb a Algèria, va confirmar en una conversa informal amb periodistes que havia parlat de forma privada amb el seu vicepresident segon. El president espanyol va expressar-li el seu suport, alhora que va manifestar "respecte" per les decisions judicials.

De perjudicat a possible imputat

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha demanat al Tribunal Suprem que investigui al vicepresident segon de govern espanyol i líder de Podem pel delicte de danys informàtics, revelació de secrets i denúncia falsa per la seva presumpta implicació en la 'peça Dina' que s'investiga en el marc de el conegut com a 'cas Villarejo'. Tot i que el cas ja s'està investigant la condició d'aforat d'Iglesias obliga a l'Audiència Nacional a traslladar-lo al TS.

 Aquest nou moviment, mentre Sánchez presentava el pla de recuperació amb els fons europeus, xoca amb el recorregut judicial de la causa. El magistrat instructor va retirar la condició de perjudicat a Iglesias, una condició que, després de recurs d'apel·lació, la sala penal li va retornar. Ara García Castellón ha demanat poder investigar igualment el vicepresident segon del govern espanyol.