El president espanyol, Pedro Sánchez, ha reivindicat la lluita feminista i ha tret pit del seu govern de coalició "progressista i feminista". El cap de l'executiu central ha volgut fer valdre la feina feta pel seu govern: "Aquí la igualtat són fets i nosaltres treballem per la igualtat i els fets". El president socialista ha convocat a tothom a unir-se demà a les manifestacions i reivindicacions pel 8-M, dia de la dona i ha assegurat que "estic aquí per unir-me al clamor feminista". Un clamor on "no sobra ningú, sigui home o dona", ha argumentat Sánchez.

El seu discurs ha estat una defensa total de la lluita feminista: "En aquesta lluita ens ho juguem tot. Ens juguem el progrés, la decència com a país i inclús el creixement econòmic". Sánchez s'ha dirigit a la ministra d'Igualtat, Irene Montero, a qui ha promès seguir treballant per acabar amb la violència masclista: "Moltes dones es veuen sotmeses a violències físiques, psicològiques i sexuals només pel fet de ser dones". A més, ha assegurat que aquesta lluita "transformadora" posa el focus en el racisme i la pobresa estructural. "Ens hem d'unir tots en aquest clamor", ha sentenciat.

 

Sánchez ha aprofitat per llençar un dard a Vox. Ha afirmat que la ultradreta vol una "tornada enrere" als temps de "la submissió a l'home". "És molt el que ha canviat la societat en aquestes dècades, però encara hi ha moltes dones que travessen els carrers amb por o quan les seves parelles aixequen la veu", ha dit.  El president ha assegurat que l'única forma de combatre el masclisme és la unitat contra aquesta "xacra".

Pedro Sánchez Irene Montero EFE

EFE

Montero agraeix les paraules de Sánchez

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha agraït aquest dilluns al president del Govern, Pedro Sánchez, la seva presència en l'acte institucional pel 8 de març, en aquests "dies molt difícils" el que representa "la voluntat unànime" de l'Executiu en què les polítiques públiques feministes són "una qüestió d'Estat". Ho ha fet durant la seva intervenció en l'acte que se celebra en el Cercle de Belles arts, al qual assisteixen diverses ministres del Govern, a més de Sánchez, i diverses còmiques, de fet està centrat en l'humor feminista.

Abans de començar el seu discurs, Montero ha volgut valorar la presència de Sánchez en l'acte, en la vespra del 8 de març, en dies que són "molt difícils". "Crec que el feminisme és el millor que li ha passat a aquest país", ha dit la ministra, qui ha destacat, a més, que la garantia de tots els drets de les dones fa possible la democràcia i que es pugui viure millor.

Per això, ha afegit, el Govern avança "amb pas ferm" en una agenda feminista que permeti lluitar "de manera efectiva fins a erradicar totes les formes de violència", protegir la diversitat perquè tothom pugui ser qui és, "sense por, sense culpa" i que les dones puguin decidir sobre els seus cossos, tenir ocupació i habitatge dignes, així com polítiques públiques de conciliació.