El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, participarà en el sopar dels premis Ferrer Salat, organitzats per Foment de Treball. El cap de l'executiu espanyol no ho farà sol i vindrà a Barcelona el 20 de desembre acompanyat de sis ministres que també participaran en l'acte, segons informa El Periódico.

Aquest sopar se celebra el dia abans del Consell de Ministres que es farà a la capital catalana i la notícia s'ha conegut després que la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, hagi ofert formalment per carta al Govern una reunió entre el president espanyol i el president de la Generalitat, Quim Torra.

Aquesta mateixa setmana, el president de la patronal Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, juntament amb els secretaris generals dels sindicats UGT i CCOO de Catalunya, va demanar al Govern "estabilitat política, econòmica i social que faci possible un entorn favorable al creixement econòmic i l’activitat empresarial". 

El rotatiu indica que per part de la Generalitat els consellers de Treball, Chakir el Homrani, i la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, ja han confirmat l'assistència al sopar.

Per part del govern espanyol, els ministres que acudiran a la cita són: la titular d'Economia, Nadia Calviño, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, el titular de Foment, José Luis Ábalos, la ministra de Treball, Magdalena Valerio, la d'Indústria, Reyes Maroto i la titular de Transició Ecològica, Teresa Ribera.