Davant les acusacions d’Albert Rivera contra Pedro Sánchez, acusant-lo de ser “ostatge” dels partits independentistes, el president espanyol li ha replicat. “Vostè quan acorda amb els independentistes el Consell de TV3, defensa el constitucionalisme?”, li ha preguntat en referència a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). I ha ironitzat: “En canvi, quan hi pactem nosaltres, som presos i ostatges de l’independentisme”.

El mandatari espanyol ha fet referencia d’aquesta manera a l’acord per a renovar el consell de govern de la CCMA, al qual haurien arribat Ciutadans, JxCat, ERC i el PSC. Malgrat tot, el portaveu al Parlament, Carlos Carrizosa, va negar aquest dimarts que existís tal entesa.

En el seu torn de rèplica en la compareixença urgent davant del Congrés de Diputats, Pedro Sánchez ha carregat amb duresa contra Ciutadans, de qui ha dit que “és un vot absolutament inútil i de frustració a Catalunya”.

El president espanyol també ha advertit Albert Rivera que el seu “gran error històric” serà el fet d’haver “anat de bracet” de l’extrema dreta, en referència a les eleccions andaluses. Davant les peticions d’eleccions anticipades del líder de Cs, Sánchez li ha assegurat que el “pacte vergonyant” amb Vox farà que el seu partit només “pugui mobilitzar l’Espanya caduca i rància” en uns hipotètics comicis.