El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha expressat el seu rebuig davant l'actuació policial en la jornada de l'1 d'octubre. El líder socialista ha assegurat que amb les càrregues policials de la policia espanyola, els de Rajoy "han superat tots els límits de la seva incapacitat".

"El temps de la inacció s'ha acabat". Amb aquestes paraules, Sánchez ha volgut exposar el seu "absolut desacord" envers les accions de la policia dirigides pel govern espanyol.

Per això, el socialista ha apuntat que des del seu partit s'exigiran "responsabilitats" a l'executiu de Rajoy i, és més, exigiran un canvi de rumb del govern popular. "Li correspon al govern espanyol conduir un procés de negociació política que ha estat absent en els últims anys", ha explicat.

Contra el referèndum

No obstant això, Sánchez té clar que les responsabilitats són compartides entre els presidents Mariano Rajoy i Carles Puigdemont. El socialista ha considerat, sense moure's dels seus postulats, que el referèndum "perverteix el concepte de democràcia" i que només aporta "frustració" i "divisió".