Quan queden menys de 24 hores perquè secretari general del PSOE. Pedro Sánchez, s'entrevisti amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, Ciutadans ha advertit els socialistes espanyols que en el pacte que van fer van acordar blindar la unitat territorial i que qualsevol negociació al voltant del referèndum és una línia vermella. "Si Sánchez vol parlar de millores per a Catalunya, dels temes normals que ha de parlar un govern autonòmic amb un candidat a presidir el govern espanyol, cap problema. Si estan parlant de saltar-se la legalitat, de fer referèndums independentistes trencant la unió, nosaltres tenim un contracte que diu que això no es pot permetre en un futur govern d'Espanya", ha advertit el portaveu dels taronges, Fernando de Páramo, a Barcelona. 

 

Tal i com ha avançat El Nacional, aquesta trobada s'ha concretat després que Pedro Sánchez truqués la darrera setmana Carles Puigdemont per restablir els ponts de diàleg. Segons ha pogut saber El Nacional, el president de la Generalitat insisitirà en la necessitat d'activar el referèndum com a alternativa per desbloquejar la situació. Per la seva banda, Sánchez i el seu equip explicaran a l'executiu català els detalls de l'acord per a la investidura segellat amb Ciutadans. En aquest sentit, des de Ciutadans insisteixen que l'advertència que fan als socialistes no és un atac de gelosia. "El PSOE no ens ha de demanar permís per reunir-se amb ningú", ha matisat De Páramo.   

Mà estesa a Rajoy

Respecte a les negociacions a Madrid per configurar el futur govern d'Espanya, el portaveu de C's manté la voluntat de dialogar i negociar amb el president espanyol, Mariano Rajoy. "Seguim estenent la mà a Rajoy, el moment mereix diàleg. Continuarem insistint encara que ens tanquin la porta als morros". Tot i així, De Páramo també ha matisat que dubten que Rajoy sigui la persona adecuada per engegar un paquet de mesures ambicioses i, sobretot, per abanderar la regeneració democràtica després dels escàndols de corrupció que han esquitxat el PP.