El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, rebrà aquest dimarts al migdia al Palau de la Generalitat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per analitzar l’actualitat política espanyola i catalana.

El líder socialista va trucar al cap de l'Executiu català la setmana passada per proposar-li de fer la trobada, segons les fonts consultades per El Nacional. Un cop Puigdemont va acceptar la celebració, els respectius equips van polir els detalls. 

Voluntat de diàleg

La trobada obeeix a la voluntat de diàleg de totes dues parts, segons les fonts, i se situa en un moment en què les negociacions per a la formació d’un nou Govern espanyol estan bloquejades després del fracàs del líder del PSOE en l'intent d’aconseguir la investidura. 

En aquest context, es preveu que Sánchez expliqui la seva proposta de formació de govern amb Ciutadans i altres suports a Puigdemont, qui en la cita defensarà la necessitat d’obrir la porta a la celebració d’un referèndum a Catalunya per poder trobar un desllorigador, com ha assenyalat repetidament. Sánchez és contrari a aquests tipus de consulta.

Un cop finalitzada la trobada, el secretari general del PSOE i, a continuació, la consellera de Presidència i portaveu, Neus Munté, compareixeran per explicar el contingut de la reunió. Sánchez és el primer líder estatal amb qui es reunirà Puigdemont, que va assolir la presidència de la Generalitat fa dos mesos.