El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha aprofitat per furgar en la ferida del PP provocada per les declaracions del seu líder, Alberto Núñez Feijóo sobre l'amnistia i els indults, i en el míting final de campanya de les eleccions gallegues, a Santiago de Compostel·la, s'ha preguntat "quin Feijóo és el de veritat", si el que negociava indults i l'amnistia amb els partits independentistes catalans, o el que volia il·legalitzar a aquests partits. "Cap dels dos", ha respost, "perquè l'única veritat de Feijóo és que tot en ell és mentida", ha assenyalat el secretari general del PSOE, que a continuació ha demanat el vot per al seu partit com el "millor remei" contra les falsedats del PP. En aquest sentit, ha tornat a retreure a la cúpula del PP que "hagi estat cinc mesos cridant a la gent al carrer en contra de la política de reconciliació a Catalunya" i que després, en privat, hagi admès que "haurien fet el mateix si no fos per les hipoteques que tenen amb Vox". 

🗳️ Eleccions Galícia 2024: candidats i claus dels seus programes
 

Davant els canvis d'actitud del PP, Sánchez ha argumentat que el millor càstig es produirà aquest diumenge si perden la Xunta de Galícia. Per aquest motiu ha demanat al "mig milió de gallecs" que en les eleccions generals del 23-J van votar al PSOE, que repeteixin aquest vot i apostin pel candidat socialista, José Ramón Gómez Besteiro. "Les sigles del canvi tant a Espanya com a Galícia són les del PSOE", ha subratllat el cap de l'executiu espanyol, que s'ha mostrat optimista, i ha dit que "la caiguda de Rueda i de Feijóo és com el canvi a Galícia: imparable".

La segona setmana de campanya del PP a Galícia s'ha complicat després que el passat cap de setmana, fonts del partit diguessin en una conversa privada amb diversos mitjans que Feijóo estava disposat a fer un "indult condicionat" al president a l'exili, Carles Puigdemont. Una informació que es publicava després que Feijóo hagués dit en un míting que havia rebutjat una proposta d'amnistia de Junts per Catalunya a l'agost després de rumiar-la durant 24 hores, i que veia difícil que una imputació contra Puigdemont prosperés. 

I Sánchez no ha perdut l'oportunitat de recordar aquestes paraules en les seves últimes compareixences, buscant desgastar els populars, que es juguen perdre la majoria absoluta que els permet governar la Xunta de Galícia. Fent broma, el president espanyol ha apuntat que al candidat popular, Alfonso Rueda, "se li està fent llarga la campanya", tant com a Feijóo "la legislatura".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!