El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, ha destacat aquest diumenge el valor social que trasllada el precandidat a l'Alcaldia de Madrid Pepu Hernández, que considera que "pot i guanyarà les eleccions", així com ha defensat el "dret a posicionar-se de militants", inclòs ell, en referència als elogis que el candidat socialista va dedicar a Mariano Rajoy anys enrere.

Així ho ha manifestat Sánchez durant la presentació de la precandidatura d'Hernández al Teatre La Latina. Pepu Hernández ha entrat acompanyat per la cúpula de Ferraz, amb Sánchez; el secretari d'organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos; la portaveu del PSOE en el Congrés Adriana Lastra; així com del secretari general del PSOE-M, José Manuel Franco. Han estat també presents el portaveu del PSOE en l'Assemblea, Ángel Gabilondo i la portaveu de la seva candidatura, Mar Espinar. La cançó 'Feo, Fuerte y Formal' de Loquillo ha donat el tret de sortida a l'acte.

En la seva intervenció, Sánchez ha assegurat que el PSOE ofereix un projecte "garantista" en el qual hi ha primàries però que cada un té el seu drets a ser votat i votar i "a poder posicionar-se", inclòs ell. "A poder dir quin és el millor projecte per a Madrid i la millor candidatura. Si Pepu és aquí és per la petició que li he fet com a militant", ha afirmat.

En aquest punt, ha lamentat que "tres dies" hagin sigut suficients perquè "sense obrir la boca l'estiguin atacant", en referència a les presumptes irregularitats relacionades amb la societat mercantil 'Saitama', perquè "l'oposició el sap i, en particular, la dreta" que "Pepu pot i guanyarà les eleccions a l'Alcaldia de Madrid".