El diputat electe de Junts per Catalunya al Congrés, Jordi Sànchez, passarà la seva segona Diada a la presó. A les portes de l'11 de setembre, ha cridat a manifestar-se de forma "multitudinària i pacífica" amb el convenciment que "només la constància ens farà lliures". 

En un comunicat des de Lledoners, Sànchez ha reivindicat que l’autodeterminació és causa suficient "per desbordar, de nou, les avingudes del nostre país el proper Onze de Setembre". La mobilització -que es produirà setmanes abans que es faci pública la sentència- serà la forma de recordar, diu Sànchez, "als governants polítics", "a nosaltres mateixos" i al "món", que l'objectiu segueix sent la independència. "És el millor servei que aquest 11-S podem fer tots plegats a la causa de la democràcia i la llibertat".

Sànchez ha demanat no oblidar que defensar Catalunya és responsabilitat primera de catalans i catalanes i que cal seguir exigint "els drets que ens són negats". 

En la missiva, el diputat suspès ha explicat que durant els 3 anys que va presidir l’Assemblea Nacional Catalana sempre va escoltar els dies previs a la Diada les veus que anunciaven el fracàs de la manifestació. "Els que van fracassar sempre van ser, any rere any, els qui presagiaven aquest fracàs. També fracassaran aquest any", presagia. En aquest sentit, Sànchez ha demanat que l'independentisme no es deixi dominar per aquells que anuncien repetidament que "el procés cap a la independència s’ha començat a desinflar".

Sànchez ha reivindicat l'esperit de l'1 d'octubre i ha assegurat que la voluntat expressada a les urnes per més de 2,3 milions de ciutadans de viure en una país lliure "segueix tant o més viva que mai".