El pas cap a l'entesa amb Podemos per a la investidura està totalment barrat. És per això que Pedro Sánchez ha sortit de la drecera i ha tornat a la carretera anterior: la dreta. Durant la sessió de control al govern espanyol en funcions aquest dimecres al Congrés dels Diputats, el dirigent socialista ha tornat a demanar al PP i Ciutadans que s'abstinguin per a facilitar una investidura i evitar la repetició electoral. A Pablo Iglesias li ha reclamat que "reflexioni" i que "no faciliti el govern de la dreta impedint que hi hagi un executiu socialista".

En la seva resposta a Pablo Casado, el president en funcions li ha preguntat “què faran vostè i els seus diputats per a garantir l’estabilitat i la governabilitat del seu país”. I ha insistit: “Si vostè no vol eleccions, té la capacitat d’abstenir-se”. Un cop més, el líder del Partit Popular s’ha negat a facilitar de manera passiva la investidura d’un govern socialista.

El mateix ha demanat Pedro Sánchez a Albert Rivera, tot i que el to ha estat molt menys amable amb el líder de Ciutadans, a qui ha acusat d'"hipòcrita" per demanar regeneració i acabar arribant al poder de la mà de la ultradreta. Davant les peticions de Rivera d'aplicar novament l'article 155 a Catalunya, el candidat socialista li ha recordat que abans cal disposar d'un govern actiu, i no en funcions com ara.

En canvi, amb Pablo Iglesias han tornat a evidenciar les seves fortes discrepàncies sobre la fórmula de govern. "Vaig proposar un govern de coalició, vam acceptar a Irene Montero com a vicepresidenta, i vam oferir diversos ministeris”, ha recordat el president en funcions. Però Podem “ha rebutjat tot això", ha retret Sánchez.