"Elsa Artadi és una dona capacitada a bastament i li auguro un llarg recorregut polític, sigui o no sigui ara aspirant a la presidència. Ella sap que té tot el meu suport". Així s'ha posicionat el president del grup parlamentari de JxCat, Jordi Sànchez, sobre si creu que la portaveu de la formació pot ser candidata a la investidura, en una entrevista a l'ACN que ha respost per escrit des de la presó de Soto del Real, al mateix temps que ha demanat a la CUP que surti de la "zona de comoditat" i arrisqui per la República

El número dos de JxCat també s'ha mostrat convençut que Carles Puigdemont no malbaratarà el mandat del 21-D: "Unes noves eleccions no ens aportaran res de nou del que ara no disposem ni puguem fer". 

A banda d'això, l'expresident de l'ANC —empresonat des de fa gairebé 200 dies— ha explicat que no té previst renunciar a l'acta de diputat i avisa que si el Suprem vol continuar impedint que exerceixi els seus drets ho farà "violentant la resolució de les Nacions Unides". Finalment, Sànchez ha opinat que l'independentisme ha d'assumir com a "risc" que hi pugui haver més dirigents empresonats, però no com a "inevitable".