El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha criticat la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, d'ajornar el ple d'investidura del president en funcions, Carles Puigdemont, i li ha exigit que proposi un candidat alternatiu que sigui "viable" i "possible". D'aquesta forma, els socialistes reafirmen l'aliança constitucionalista amb Ciutadans i el PP i expressen de nou el seu rebuig de la investidura del president en l'exili, al qual Sánchez ha cridat "pròfug".

El secretari general del PSOE s'ha dirigit a les formacions independentistes —JuntsxCat, ERC i CUP— i els ha instat a "emancipar-se del pròfug Carles Puigdemont", tot sota la premissa que cal anteposar abans els interessos del conjunt de la ciutadania catalana als drets polítics del president. "Els catalans tenen dret a disposar ja d'un govern que s'ocupi dels seus problemes reals", ha assenyalat Sánchez després d'una reunió amb el grup parlamentari socialista del Congrés dels Diputats.

El relleu

Sánchez ha demanat als independentistes que, davant de la situació de "paràlisi política de Catalunya", busquin una altra persona per ocupar la presidència de la Generalitat. "L'independentisme ha renunciat a governar i ha abandonat a milions de catalans", ha sentenciat Sánchez, que un s'ha mostrat preocupat en veure que Torrent no ha renunciat a la investidura del candidat de JuntsxCat amb l'ajornament.

"Cal passar la pàgina negra de Puigdemont i obrir un horitzó nou en la política catalana" i això al seu parer només està en mans dels independentistes.