El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres des de Navarra —on ha presentat el Pla de Recuperació de la mà de la presidenta María Chivite- que el seu govern incrementarà en 10.001 el nombre de places de Metges Interns Residents (MIR) per a infermeria o farmàcia per donar suport a les comunitats autònomes en la gestió de la crisi sanitària i preparar la campanya de vacunació. Representa un 3,2% més de places que aquest any.

Les proves selectives es faran el 27 de març de 2021, "de manera que els nous sanitaris en formació es podran incorporar amb diversos mesos d'antelació per donar suport a l'atenció especialitzada que presten els serveis del conjunt de comunitats autònomes".

Segons Sánchez, el seu govern "està treballant a ple rendiment" perquè la vacuna es pugui distribuir "tan aviat com sigui possible" i espera fer una vacunació "ràpida, solvent, sòlida i equitativa" gràcies a la "gran cadena logística" espanyola. "Som molt conscients del repte que en termes de recursos humans suposa després d'anys de reducció del personal sanitari", ha dit abans d'anunciar l'increment de places MIR.

Recuperació progressiva

El president, que ha considerat que les vacunes contra la Covid "ens fan entreveure la recuperació progressiva de la nostra normalitat", ha afirmat que Espanya és un dels països que pot estar "orgullós" de la seva capacitat de vacunació respecte a altres estats.

Espanya serà capaç de dur a terme una campanya de vacunació ràpida, a més de "solvent, i equitativa", ha declarat Sánchez, que ha intervingut, al costat de la presidenta de Navarra, María Chivite, en un acte al qual ha assistit una trentena de convidats entre membres de l'Executiu foral, autoritats i representants de l'àmbit econòmic i empresarial.