El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, vol celebrar una cimera econòmica 'in extremis' amb el Govern en vigílies de la celebració del Consell de Ministres d'aquest divendres, 21 de desembre.

Segons ha avançat Confidencial Digital la trobada tindria lloc entre Sánchez i sis dels seus ministres amb tres consellers de Quim Torra en el marc del sopar de Foment del Treball que tindrà lloc aquest dijous, al qual no hi assistirà Felip VI i que comptarà amb mobilitzacions de protesta per part dels CDR.

Sempre segons l'esmentat mitjà, els representants per part del Govern, que no s'ha pronunciat oficialment, serien el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonés, i els consellers d'Empresa, María Àngels Chacón; i de Treball, Chakir el Homrani, que, en tot cas, no han confirmat encara la seva presència al sopar.

Per part del govern espanyol, també sense confirmació oficial, es preveu l'assistència de Pedro Sánchez; la ministra d'Economia, Nadia Calviño; la d'Hisenda, María Jesús Montero; el de Foment, José Luis Ábalos; la de Treball, Magdalena Valerio; la d'Indústria, Reis Maroto; i la de Transició Ecològica, Teresa Ribera.

El contingut d'aquesta cimera improvisada serien temes de finançament i autogovern, però en cap cas d'autodeterminació.