El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha exigit aquest dijous al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que "demani perdó per l'odi i les mentides vessades durant els últims cinc mesos". En un mitin a Corunya en suport al candidat socialista a les eleccions gallegues d'aquest diumenge, José Ramón Gómez Besteiro, Sánchez s'ha pronunciat per primera vegada sobre la polèmica suscitada per les declaracions de Feijóo a favor d'un indult condicionat a Puigdemont, i li ha retret la seva "hipocresia". "Quina barra! Al matí negociant amnisties i indults amb els independentistes i a les tardes manifestant-se contra aquests independentistes i dient-los terroristes", ha exclamat Sánchez.

Incidint encara més en aquest tema, Sánchez ha lamentat que el pitjor no és que Feijóo s'hagi "autoesmenat", sinó "l'odi" que ha vessat arreu de l'Estat des que el PSOE va acordar impulsar l'amnistia amb Junts per Catalunya i ERC, en referència a les manifestacions organitzades pel PP en contra de l'amnistia o les protestes contra la seu del PSOE a Madrid, al carrer Ferraz. "El que ha reconegut en privat és que aquests insults, aquests assetjaments a les cases del poble, aquestes crides a prendre els carrers eren pur postureig", ha retret el president espanyol. És per això que, d'una banda, li ha exigit que demani perdó, i, d'altra banda, li ha donat la benvinguda al "sentit comú", i ha aprofitat per reivindicar un cop més la tasca de l'executiu socialista a l'hora de resoldre la "crisi territorial" des de la "reconciliació" i no des de la "confrontació". 

Amb tot, Sánchez ha retret a Feijóo que hagi fet servir el 'no' a l'amnistia com una "cortina de fum" per ocultar la seva oposició a les mesures socials que impulsa l'executiu espanyol en contra dels avenços socials, com ara la revalorització de les pensions d'acord amb l'IPC o la pujada del salari mínim, qüestions per les quals ha defensat que "val la pena" lluitar per cada vot. Per tot plegat, ha fet una crida als gallecs a "concentrar" el vot en Besteiro. "Galícia no necessita un president absent, sinó a un president valent", ha afirmat.  

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!