El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha reclamat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que desobeeixi una possible inhabilitació del Tribunal Constitucional per no haver impedit que la cambra votés i aprovés les conclusions de la comissió del Procés Constituent.

"Demanem que amb la dignitat del càrrec que ostenta, amb la legitimitat dels vots rebuts i amb la confiança feta per la majoria del Parlament, immediatament després de la inhabilitació, amb tota la normalitat, torni a entrar al saló de plens i doni continuïtat als treballs de la institució parlamentària", ha proclamat en una entrevista a SER Catalunya, on ha recordat que aquesta reivindicació ja la va fer arribar a Forcadell al mes d'abril.

Sànchez s'ha mostrat "absolutament convençut" que això és "el que toca fer" perquè "la legitimitat de les urnes no les pot desdibuixar de cap de les maneres" una sentència del Tribunal Constitucional "o de cap altre organisme".

Petició a la CUP

Pel que fa al curs polític vinent, ha instat la CUP a "treballar d'una manera molt clara" perquè el president Puigdemont superi la qüestió de confiança del 28 de setembre i per garantir l'estabilitat parlamentària, també en el tema pressupostari.

"Demanem que avancin per garantir l'estabilitat perquè aquest últim trajecte del procés es pugui desenvolupar amb èxit i sense excuses; que negociïn tot el que sigui necessari, pressupostos inclosos, tant com calgui", ha reivindicat.

Sànchez ha afegit que els anticapitalistes han d'actuar "en coherència amb la seva opció ideològica", però molt especialment "amb complicitat màxima amb la majoria del Parlament que ha de permetre proclamar el naixement de la República Catalana".