El PSOE és la llum en la foscor. Ho ha dit en altres paraules, però aquest és el missatge que Pedro Sánchez ha volgut transmetre als seus companys en el Comitè Federal del PSOE celebrat aquest matí a Madrid. "El Partit Socialista és el partit de l'esperança", ha sentenciat després de fer gala de l'"empatia" mostrada amb la concessió dels indults i ha avisat "la independència és cosa del segle passat".

El president del govern espanyol ha presumit davant la militància socialista de la "valentia" del seu partit en concedir els indults i ha defensat el patriotisme de "veritat" del que considera que ha fet gala sempre el PSOE, "el patriotisme de debò, que prioritza el progrés d'Espanya a qualsevol altra consideració política". En aquest sentit, ha remarcat que tot i que la mesura de gràcia no solucionarà "per si sola el problema de convivència" els socialistes han sabut veure "el valor de donar el primer pas". "Si no ho fem nosaltres ningú ho faria", ha assegurat

Sánchez confia en l'empatia dels ciutadans

Sobre l'oposició a l'alliberament dels presos polítics, tant per part de la ciutadania com dels mateixos barons del PSOE, Sánchez ha conjurat "la intel·ligència i l'empatia de la ciutadania" per assumir les mesures. "La societat espanyola té una capacitat formidable de transformar-se i assumir noves realitats, les decisions polítiques de gran abast han de tenir aquesta capacitat", ja manifestat.

Restaurar la convivència a Catalunya

Així mateix ha tornat a reiterar la necessitat de "restaurar la convivència a Catalunya", de la qual la sortida dels líders independentistes de presó en representa el primer pas. "La nostra democràcia va restaurar immediatament i amb el suport del PSOE l'ordre constitucional que van trencar els líders independentistes, ara hem de restaurar la convivència, no la convivència fàcil dels que pensen com nosaltres, sinó la difícil amb els que penses diferent: perquè la convivència s'arriba amb el respecte a la legalitat democràtica".

Amb tot, Sánchez ha dit que és "evident" que en democràcia s'han d'escoltar coses que "no agraden, incomoden o disgusten", fent referència al discurs dels independentistes. "Els independentistes hauran d'escoltar, i molt, les nostres fermes i profundes conviccions, que tenen a veure amb la voluntat inequívoca de construir un projecte compartit", ha dit.

 

Imatge principal, Pedro Sánchez al Comitè Federal del PSOE / EFE