El secretari general de Junts i expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, ha emplaçat aquest dimarts el govern espanyol a "escoltar" Amnistia Internacional "quan reclama la nostra llibertat". Després que l'organització hagi demanat la llibertat per als dos presos de l'1-O en el tercer aniversari de l'empresonament, Sànchez ha assegurat que l'executiu de Pedro Sánchez no pot "aplaudir" Amnistia quan parla de Kuwait, Turquia o Colòmbia i fer "el sord" quan parla d'Espanya. "Què pensa fer en el nostre cas perquè es faci justícia?", s'ha preguntat a través de Twitter el líder de JxCat en referència al president del govern espanyol.

Per la seva banda, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha demanat la llibertat "immediata i incondicional". En concret, a través de la mateixa xarxa social, Cuixart ha destacat que tots els poders de l'Estat continuen "avalant la repressió". "Els presos polítics catalans continuem la lluita per l'autodeterminació i la defensa dels drets humans", ha conclòs el líder d'Òmnium. En una nota de premsa, Cuixart ha criticat que Amnistia reiteri que amb l'empresonament es "criminalitza el dret de reunió i la llibertat d'expressió, la desobediència civil", mentre l'Estat manté suspès el 3r grau i el dret a sortir a treballar amb el 100.2. “Els poders de l'Estat continuen ignorant la demanda d'Amnistia Internacional per a la nostra llibertat immediata”, ha sentenciat.

Òmnium ha recordat que és la vuitena vegada que Amnistia fa un posicionament en la línia de demanar la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Amnistia Internacional és una organització global i independent formada per més de 7 milions de persones que actuen contra la injustícia defensant els drets humans a tot el món. Des de Lledoners, Amnistia Internacional Catalunya demana que els poders legislatiu i executiu solucionin "aquesta situació injusta" i també fa un avís al Tribunal Constitucional.