Ja fa deu dies que l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, fa una vaga de fam des de la presó de Lledoners. En una piulada, Sànchez ha animat a participar en una cassolada massiva en suport als presos polítics que es farà aquest dilluns a les nou de la nit. 

Sànchez ha recordat que abans de decidir començar la vaga de fam va prendre la decisió de "mantenir la protesta fins on el cos i el cap aguantin" i ha assegurat que "hi ha moltes coses a remoure en la mentalitat dels magistrats del Tribunal Constitucional i l’opinió internacional".

El desè dia de vaga de fam de Sànchez i el conseller Jordi Turull coincideix amb el primer del president de la Generalitat, Quim Torra. Passades les set de la tarda d'aquest diumenge, el president va arribar a Montserrat per començar un dejuni de 48 hores.

Per la seva banda, el conseller Quim Forn, que avui fa una setmana que fa dejuni, també ha fet una crida a participar en la cassolada:

En un missatge a Twitter, Forn recorda que les mobilitzacions per donar-los suport han de ser sempre pacífiques i cíviques, ja que és el que "sempre ha caracteritzat el nostre moviment".

Jordi Turull també fa deu dies que no menja i per això anima a fer soroll a la cassolada d'aquest dilluns a la nit. El conseller ha compartit el mateix missatge que l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez:

Josep Rull s'ha afegit a l'agraïment per les mostres de suport i solidaritat. En un missatge al seu compte de Twitter afirma que "l'escalf ens arriba nítidament i ens dona forces per continuar endavant". Acompanya el text amb la imatge de la convocatòria de la cassolada d'aquesta nit.