La insistència de Pablo Casado i Albert Rivera de fer un cara a cara amb Pedro Sánchez ha estat l'excusa perfecta del PSOE per a furgar en la fragmentació de la dreta. Des de Ferraz, de moment, hi ha reticències a acceptar aquesta confrontació televisiva. “Al PP hi ha desesperació, però nosaltres no tenim aquesta urgència”, ha assegurat aquest dilluns el secretari d’organització socialista, José Luis Ábalos, que ha indicat que ho decidiran en base a la seva pròpia estratègica electoral. Ha deixat clar que volen debats, però que seguiran els seus tempos.

Des de fa diversos dies, el president del PP, Pablo Casado, insta el president espanyol a acceptar un cara cara en la seva condició de cap de l'oposició. Aquest dilluns s'hi ha sumat Ciutadans, que a través del seu secretari general José Manuel Villegas ha enviat una carta a Ábalos per un debat entre Sánchez i Rivera. El ministre de Foment ha dit que no ha rebut la missiva, però que la respondrà "amb bon to".

“El senyor Casado necessita que se’l visualitzi com a alternativa perquè no ho és”, ha etzibat el dirigent socialista, que ha diagnosticat un “problema de debilitat” en el líder del PP. Davant d’aquesta “desesperació” dels populars, Ábalos ha rebatut que “no anirem en funció de la urgència d’alguns per aparèixer com a alternativa”.

Per altra banda, el secretari d’organització del PSOE ha recordat que “no està clar” que els cara a cara formin part de la “cultura democràtica” del PP. En aquest sentit, ha recordat que el 96 Aznar va rebutjar-ho com a candidat i el 2000 com a president, i que el 2004 i el 2016 Rajoy tampoc no va voler enfrontar-se amb els socialistes.

El grup de mitjans Mediaset ha proposat un debat mediàtic cara a cara entre el president del govern espanyol Pedro Sánchez i el líder del Partit Popular, Pablo Casado en una de les seves cadenes de televisió.

Nega una “purga”

Pel que fa a les polèmiques de les llistes de les eleccions espanyoles, que han estat modificades en el cas d’Andalusia, José Luis Ábalos ha negat qualsevol “purga” i ha defensat que només s’ha intervingut quan hi havia discrepància. A més, ha subratllat que no ha passat a tota Andalusia, sinó només en quatre demarcacions. “No hi ha hagut cap ajustament de comptes”, ha insistit el dirigent socialista, davant les paraules de Susana Díaz assegurant que “prenia nota” de les revisions de llistes de Ferraz.