Pedro Sánchez, president del govern espanyol i líder del PSOE, ha aprofitat el tancament del congrés extraordinari dels socialistes valencians per carregar contra el PP i Vox. El president espanyol ha destacat que fa sis anys que l'oposició "amenaça amb l'apocalipsi", però Espanya creix "cinc vegades més que la zona euro". El cap de l'Executiu ha considerat que, sempre que governa l'esquerra, "se'ls fa molt llarg a la dreta i a la ultradreta estar a l'oposició". 

Sánchez ha apuntat que el PP i Vox podrien aprofitar el seu temps a l'oposició per construir una alternativa política, en comptes d'"insultar" i dir mentides. En aquesta línia, ha retret als dos partits els nivells de polarització i crispació que està experimentant la política espanyola. A més, afirma que el PSOE és víctima d'aquesta polarització política, que ha definit com a "asimètrica", ja que assegura que hi ha gent que insulta i altres que són insultats, gent que ataca les seus dels socialistes i altres que són atacats.

Actualment, al País Valencià governen conjuntament el PP i Vox, i Sánchez n'ha fet referència al llarg de la seva intervenció. Concretament, el líder socialista ha promès que en les pròximes eleccions frenaran la dreta i la ultradreta. "Si ens mobilitzem, podem frenar la dreta i ultradreta a la Comunitat Valenciana i a Espanya el 2027. Diana, endavant", ha afirmat dirigint-se a la ministra de Ciència, Diana Morant, al tancament del congrés del PSPV en què ha sortit com a nova líder dels socialistes valencians.

Insisteix: el PP instrumentalitza el Senat 

Com ja va apuntar ahir en la inauguració del 14è congrés regional del PSOE a Extremadura, el president espanyol ha tornat a retreure l'ús que fa el PP del Senat, especialment, amb relació a la llei d'amnistia. El passat dissabte, Sánchez va afirmar que els populars retorcen les institucions contra l'amnistia. En la mateixa línia, aquest diumenge s'ha dirigit directament a Alberto Núñez Feijóo, líder del PP, i li ha retret que utilitzi una institució com el Senat "per anar contra el Congrés".

Diana Morant, nova líder socialista al País Valencià

La nova executiva del PSPV-PSOE, que lidera la ministra Diana Morant com a nova secretària general, ha obtingut un suport del 80,20% dels vots dels delegats. Així, Morant pren el relleu a Ximo Puig. L'exlíder dels socialistes valencians ha proclamat que "és moment d'actualitzar el projecte i renovar equips". Per la seva banda, Morant ha celebrat aquesta nova etapa a través d'un missatge a X, antic Twitter: "Comencem a construir amb il·lusió una alternativa de progrés per als valencians i valencianes, per governar de nou la Comunitat Valenciana". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!