El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat aquest diumenge el PP de "retorçar i instrumentalitzar les institucions", després que els d'Alberto Núñez Feijóo registressin aquesta setmana una proposta perquè el Senat exigeixi al Congrés que retiri la llei d'Amnistia. En la inauguració del 14è Congrés regional del PSOE a Extremadura, Sánchez també ha assegurat que els populars "persegueixen els mitjans de comunicació que denuncien els seus casos de corrupció", en referència al cap de gabinet de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Miguel Ángel Rodríguez, i ha lamentat el silenci de Feijóo, de qui ha dit que lidera un partit que "ja no es distingeix" de la ultradreta.

Pedro Sánchez ha deplorat els intents de "deslegitimar" el seu govern per part del PP, partit al qual també ha acusat d'"instrumentalitzar" les institucions" i emprar "la mentida" com a forma de fer política. El president del govern espanyol, ha fet bandera dels indicadors econòmics, en especial de les xifres d'ocupats a tot l'Estat, per proclamar que "Espanya va en la bona direcció". "A vegades escolto la dreta i penso: Espanya va trencant tots els rècords d'ocupació i ells trenquen tots els rècords de toxicitat en l'oposició; ells a enfangar, i nosaltres a governar", ha sentenciat.

Carrega contra els "Intents de deslegitimació" del PP

Entre aplaudiments dels militants extremenys, el socialista ha assegurat que tot i aquests "intents de deslegitimació" el seu govern seguirà treballant i ha replicat que els ciutadans van votar en les eleccions generals del 23 de juliol del 2023 "no a una coalició de dretes, com la que governa Extremadura". Sánchez ha acusat el PP de "retorçar i instrumentalitzar les institucions", després que els d'Alberto Núñez Feijóo registressin aquesta setmana una proposta perquè el Senat exigeixi al Congrés que retiri la llei d'Amnistia. Sánchez s'ha referit a la situació al Senat, i també al del "caduc Consell General del Poder Judicial (CGPJ), bloquejat pel seu incompliment de la Constitució", com al fet que els populars, ha dit, "enfrontin els seus governs autonòmics amb el d'Espanya".

Polarització de la política

El líder de l'executiu espanyol ha reconegut la "sensació" ciutadana que la política espanyola s'ha "polaritzat" i que hi ha "molta crispació". Això no obstant, Sánchez ha considerat que és una polarització "asimètrica", promoguda per la dreta, en línia amb la "internacional ultradretana que es va estenent" pel món, ha dit. "Uns insulten i els altres som insultats, uns ataquen les nostres seus i altres som atacats", ha mantingut. Sánchez ha dit que cal reflexionar sobre aquesta tendència, i ha receptat "calma, treball, coratge i unitat" al món socialista. "Utilitzen l'insult i la desqualificació de l'adversari perquè no tenen projecte de país, i si en tenen no s'atreveixen a explicar-lo", ha dit.

A més, el líder socialista ha retret a Alberto Núñez Feijóo que no "dona resposta" al presumpte cas de corrupció que afecta el company de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ni tampoc s'hagi pronunciat sobre la "persecució als mitjans que denuncien la seva corrupció", en referència als missatges intimidatoris a periodistes del cap de gabinet d'Ayuso, Miguel Ángel Rodríguez. Sánchez creu que "ja no es distingeix el PP de la ultradreta", i ha contraposat el Feijóo que va arribar a liderar l'oposició amb la sortida de Pablo Casado ("no venia a insultar, deia") amb l'actual.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!