El fins ara secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, s'ha acomiadat aquest dissabte com a líder del partit amb un "profund sentiment de gratitud" i ha assegurat que, després d'un cicle de 12 anys, s'obre un altre d'"esperança combativa" sota el lideratge "imparable i sòlid" de Diana Morant. L'actual ministra de Ciència, Innovació i Universitats ha estat ratificada nova secretària general del PSPV-PSOE en el congrés extraordinari que la formació celebra aquest cap de setmana a Benicàssim. Puig, que també és l'actual ambaixador d'Espanya a l'OCDE, ha confessat que no entén la vida "sense aquest partit" i que se'n va "ple de records, d'esperances i d'amics", als quals ha donat les gràcies per "l'estima compartida, per la força, el coratge i l'amistat". En un to optimista, ha garantit als militants que els deixa "en molt bones mans", i en aquest sentit ha augurat que "el millor està per venir". "Tornarem a millorar la vida dels valencians", ha asseverat. 

L'exlíder dels socialistes valencians ha proclamat que "és moment d'actualitzar el projecte i renovar equips" i ha assegurat que el partit, que va quedar per darrere del PP en les passades eleccions al País Valencià, està "en posició de disputar en plena forma i ara mateix qualsevol elecció". Ha posat èmfasi que "2024 no és 1995", any en què el PSPV va perdre les eleccions i va començar un període de 20 anys a l'oposició. "Hem sabut renéixer", ha afirmat, i en aquest sentit, ha apuntat que el partit està "bolcat cap a fora i ha fet fracassar els seus adversaris". "Volien un PSPV inútil que fos una autopista lliure per a la barbàrie, però no la tindran", ha reblat. Així, s'ha mostrat convençut que el govern actual del Consell, en mans de PP i Vox, serà "el cicle més curt de la història". 

També ha estat present al conclave socialista la vicepresidenta i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que s'ha mostrat emocionada pel fet que Diana Morant es converteixi en la responsable d'anar "transitant durant aquests tres anys" el lideratge dels socialistes valencians per tal que en les pròximes eleccions sigui faci possible "tornar a recuperar la il·lusió i la confiança dels ciutadans". Montero ha lloat el sentit de la responsabilitat, el perfeccionisme i la intel·ligència de Morant, i especialment que hagi decidit "posar la seva vida, temps i feina al servei dels valencians". Per tot plegat, la vicepresidenta ha pronosticat que Morant es convertirà en la primera presidenta de la Generalitat Valenciana. "Ho farem possible el partit unit, fent del govern que hi ha a la Generalitat un breu parèntesi", ha assegurat Montero. 

Diana Morant agafa les regnes dels socialistes valencians

Diana Morant ja havia estat proclamada cap del PSPV el passat 7 de febrer, després que s'haguessin retirat les altres candidatures per dirigir el partit, i aquest dissabte finalment ha estat ratificada en aquesta posició. Així, es converteix en la setena persona que dirigirà la federació valenciana, i la primera dona a assumir-la. "Comencem a construir amb il·lusió una alternativa de progrés per als valencians i valencianes, per governar de nou la Comunitat Valenciana", ha afirmat Morant després de la seva proclamació en un missatge a X, que ha conclòs amb el lema "Açí estem", que vol reivindicar que els socialistes estan per ajudar els valencians. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!