El primer que ha fet el president espanyol en funcions Pedro Sánchez en la seva visita d'aquest dilluns a Barcelona ha estat trepitjar la seu de la Prefectura de la Policia Nacional a Catalunya, situada a la via Laietana, per felicitar als comandaments i agents del cos per l'operatiu d'aquesta setmana postsentència. 


Sánchez ha arribat a la seu del Cos de Policia Nacional a les 11 del matí i ha saludat els comandaments del Cos de la Policia Nacional a Catalunya acompanyat del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. La visita ha durat vint minuts. A l'exterior de la Prefectura els vehicles que passaven per la via pública han fet sonar els clàxons. 

En un discurs als caps de la policia, Sánchez ha definit Barcelona com a "teatre d'operacions dels radicals i els violents per traslladar a l'exterior la seva resposta". El cap de l'executiu també ha cridat a la calma i ha instat els agents a ser conscients que les protestes dels independentistes s'han convertit en una cosa "molt més extraordinària del que realment és". 


Sànchez també ha traslladat als agents de via Laietana la prioritat de "demostrar la moderació de les forces de seguretat de l'Estat" aquests dies per assegurar la coordinació amb la resta de cossos. 

També els ha agraït la seva vocació de servei públic, que considera que aquests dies "no s'ha valorat prou" i per ell i pels espanyols, és un "orgull". El discurs ha conclòs amb l'avís que "la crisi no s'ha acabat" i que cal "persistir". 

Desenes de persones s'han agrupat a la seu de la Prefectura i han esperat la sortida de Sánchez, entre crits de "feixista". 


La comitiva, segons el previst, ha visitat tot seguit els agents del CNP ingressats a l'hospital Sagrat Cor. 


Com va passar dissabte amb el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, la visita no s’ha anunciat fins a primera hora del matí per intentar evitar protestes organitzades.

El viatge del cap del govern espanyol es produeix en un moment d’incomunicació absoluta amb la Generalitat després de la negativa a parlar amb el president Quim Torra

El president a l'exili, Carles Puigdemont s'ha referit a la visita de Sánchez a Barcelona i ha criticat que faci distincions entre els ferits. En una piulada, ha assegurat que un governant hauria de desitjar que tots els ferits, policies i ciutadans, es recuperin.