Abans de volar cap a Barcelona, Pedro Sánchez ha volgut tenir un gest: parlar per telèfon amb l'alcaldessa Ada Colau. Segons han confirmat les dues parts, el president espanyol ha trucat a la líder dels comuns per a traslladar-li "tot el seu suport i solidaritat". Més tard també ha parlat amb Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona. Aquesta situació contrasta amb la del president Quim Torra, que ha intentat dues vegades sense èxit parlar per telèfon amb el seu homòleg a la Moncloa. El dirigent socialista es desplaçarà aquest matí fins a la capital catalana, però només per visitar els agents ferits. No es trobarà amb el president de la Generalitat.

"Acabo de conversar amb l'alcaldessa Ada Colau per traslladar-li tot el nostre suport i solidaritat a la ciutadania de Barcelona", ha escrit Pedro Sánchez en un missatge al seu compte de Twitter. "El govern d'Espanya treballa per garantir la seguretat i la convivència", defensa el president espanyol en funcions. Més tard, Pedro Sánchez també ha parlat amb Núria Marín. Segons ha explicat el secretari general del PSOE, ha transmès el mateix missatge.

L’alcaldessa de Barcelona ha confirmat la trucada en declaracions a Catalunya Ràdio, durant la qual li ha retret l’actuació policial. Li ha explicat que venia de l’Hospital de Sant Pau de visitar els ferits per les càrregues i li ha parlat de les pilotes de goma, que han tret quatre ulls en una setmana. Per altra banda, també li ha retret que no agafi el telèfon a Torra. “Li he parlat de la importància de contestar el telèfon i ell m'ha donat els mateixos arguments que dona a la carta”, ha assenyalat Ada Colau. “Li he dit a Sánchez que el telèfon s'ha d'agafar encara que sigui per discrepar”, ha insistit en aquest sentit. Ha exigit a tots dos presidents que "no escenifiquin la discrepància".

No ha estat fins una setmana després de la sentència del procés i de l'inici de les protestes que Pedro Sánchez ha decidit viatjar a Barcelona. Ho està fent aquest dilluns, però només per visitar els agents de la policia ferits. El president espanyol ha aprofitat per respondre a Quim Torra la carta de dissabte. I no es mou d'allà on era: considera que el president de la Generalitat no ha "condemnat" la violència i ho ha de fer "de manera rotunda".