Tranquil·litat amb la negociació amb Catalunya. Aquest és el missatge que Pedro Sánchez, president del govern espanyol, va voler transmetre aquest divendres a la seva homòloga de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, segons La Razón. De fet, tant és així que el diari revela que Sánchez va explicar a la conversa amb Ayuso que, en el marc de la taula de diàleg, "la negociació es resoldrà sense que Catalunya s'endugui gran cosa" o fins i tot "res".

El mitjà insisteix que Pedro Sánchez va voler treure ferro a les peticions dels partits independentistes i que es va mostrar en tot moment molt confiat i que no veu "cap perill o risc" ni que sigui "greu".

Tota aquesta informació del que va passar portes endins va una mica més enllà del que ambdós van parlar en la seva trobada del divendres. Les crítiques d'Isabel Díaz Ayuso cap a Pedro Sánchez en la seva compareixença posterior a la reunió van ser força dures. De fet, es va mostrar "preocupada" per la visió de Sánchez sobre Espanya i va arribar a assegurar que "els interessos i el futur d'Espanya i el de Pedro Sánchez són diferents".

Ayuso: "Espanya està segrestada per minories que l'odien"

Després d'una hora de conversa amb Pedro Sánchez, Isabel Díaz Ayuso va voler abanderar el posicionament que s'oposa als postulats del govern espanyol sobre la gestió territorial de l'Estat. A banda de les carpetes de la Comunitat de Madrid (inversions en Rodalies, selectivitat única a tota Espanya o el suport de l'Estat al pla de natalitat que defensa l'executiu madrileny), Ayuso va centrar gran part de la seva intervenció a parlar de Catalunya.

La presidenta de la Comunitat de Madrid va acusar el govern espanyol de posar en perill el "prestigi i la solvència d'Espanya al món" perquè sosté que l'executiu central vol "canviar el règim i el país" amb decisions que "trenquen la convivència i alteren el model que ens vam donar el 1978". Ayuso encara va ser més dura: "Espanya està segrestada per minories que l'odien i volen acabar amb ella".

Per a la també líder del PP madrileny, els plans del govern de Pedro Sánchez amb Catalunya són "insensats i contraproduents" pel fet que "l'independentisme és un llop amb gana que sempre vol més". Ayuso assevera que "els nacionalistes, en el seu projecte de ressentiments, estan desencadenats, crescuts i ho pagarem tots” i va alertar d'un "efecte contagi" del que "fan Catalunya i el País Basc" al País Valencià, Balears i Navarra.

Finalment, la presidenta de la Comunitat de Madrid va concloure que, "si el govern no posa remei", "tocarà decidir entre el futur de Pedro Sánchez o el d'Espanya".

 

Imatge principal: Pedro Sánchez rep a la Moncloa a Isabel Díaz Ayuso. Europa Press.