"L'única persona del govern espanyol que vol aplicar l'article 155 és Albert Rivera". Això és el que ha dit el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en una entrevista a la cadena SER on també ha assegurat que dimarts passat va poder "respirar una mica tranquil perquè no es va declarar la independència".

Sánchez ha instat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a deixar clar "que va passar dimarts al Parlament" a la vegada que li ha recordat que "al bloc sobiranista hi ha diputats que volen sortir de la deriva secessionista". El secretari general ha considerat que els catalans es mereixen solucions al·legant que "no hi ha dret que en algunes cases catalanes no es pugui parlar de política".

Per altra banda, el socialista ha citat unes paraules del president català on va dir que "estava al costat de tots els catalans" i li ha dit que "ho demostri" ja que ell creu que "Catalunya no és un sol poble, en son molts".

Pel que fa a la reforma constitucional que planteja el seu partit, Sánchez ha exposat que s'ha de parlar sobre "com tornar a situar Catalunya a Espanya" i que "les urnes no poden ser l'origen d'un conflicte perquè abans de posar-les s'ha de pactar", aquesta és la seva proposta. 

Finalment, el secretari general ha obert la porta del Congrés al president Puigdemont i s'hi ha dirigit dient-li que "toca reconstruir un autogovern que ha estat danyat pels seus propis dirigents". Sobre la seva relació amb Rajoy, el socialista ha assegurat que han hagut de deixar enrere les seves diferències i ha justificat el president espanyol indicant que "rep moltes pressions de la dreta del seu partit i del grup de Ciutadans".