El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha posat al costat de Miquel Iceta i li ha promès una reforma del sistema de finançament per a Catalunya. "Miquel, et dono suport", li ha dit el líder socialista en un acte de campanya a Sabadell, on ha acompanyat el candidat dels socialistes. A l'estil del "apoyaré" de Zapatero a Maragall, Sánchez ha estès la mà a Iceta i ha exigit al govern de Mariano Rajoy que se sent a negociar amb el PSOE per acordar un nou repartiment del pastís autonòmic. Sánchez ha centrat gran part del seu discurs en Rajoy, a qui ha recriminat que hagi aprofitat el conflicte català per treure rèdit electoral.

I és que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, han coincidit avui en la seva cita amb Catalunya. Un a Badalona i Sant Sadurní d'Anoia i l'altre a Sabadell en els seus respectius actes de campanya. El secretari general del PSOE ha acompanyat al candidat socialista, Miquel Iceta, en un acte a la sala polivalent del Parc del Nord, a Sabadell, que ha comptat també amb la presència de l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, i del diputat del Parlament i primer secretari de les Joventuts Socialistes, Pol Gibert.

Sánchez ha aprofitat la seva segona visita per alinear-se amb Iceta en la seva proposta de millora del finançament autonòmic: "Quan parla de millorar el finançament jo li dono suport perquè dono suport que hi hagi un Estat del benestar fort a Catalunya", ha exposat el líder socialista, que ha retret a Rajoy que gestioni amb Euskadi la renovació de la quota tot "oblidant" les altres quinze comunitats. 

Els indults, aparcats

Sánchez s'ha mostrat optimista amb les bones perspectives de les enquestes per al PSC i, és més, ha assegurat que els socialistes guanyaran el 21-D. "Ni quarts, ni tercers, ni segons. El PSC serà la primera força a Catalunya", ha exposat el líder del PSOE, que ha aprofitat l'ocasió amb Iceta per destacar les línies comunes i aparcar les diferències. Tot després que aquest matí, Iceta s'ha mostrat partidari d'indultar els líders independentistes a la presó si ell és president de la Generalitat, una idea que no ha rebut el suport de l'executiva del PSOE, que ha qualificat el gest d'Iceta com una opinió personal.

Iceta: "Els van prometre una milonga"

Iceta tornat a treure el discurs d'un suposat engany dels polítics independentistes als catalans, als que ha assegurat que han "fracassat". "Han promès una milonga als catalans que després no ha passat", ha exposat el candidat dels socialistes, que ha tret totes les "mentides" del PDeCAT i ERC: "Ens van dir que en 18 mesos estaria tot arreglat, la UE ens rebria amb els braços oberts, vendrien més empreses i, com diriem en català els gossos els lligaríem amb llonganisses".

A canvi, el candidat del PSC ha assegurat que si és president, es recuperarà el "respecte a totes les idees, totes les persones" i també a la "llei" i a les "institucions". Tot plegat en un discurs en què s'ha posat al costat de Cs i PP, també anomenat bloc del 155, un concepte que ha tornat a rondar amb un fet anecdòtic però força simbòlic a l'acte: el seient assignat per a Iceta en el míting duia aquesta número, el 155, un fet que no ha detectat l'organització, que no ha trigat a treure l'etiqueta del seient.