El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que el Consell de Ministres de dimarts vinent actualitzarà gairebé 10 milions de pensions per a l'any 2022. Per fer-ho, es destinaran 6.500 milions d'euros entre aquest i l'any passat. A tall d'exemple, ha indicat que una pensió mínima de 637 euros l'any 2017 hagués suposat cobrar enguany 646 euros amb el model de pensions del PP, però que amb el nou el pensionista passarà a ingressar cada mes 720 euros, 74 més que sense la reforma. En el cas de les pensions mitjanes o de viduïtat, davant dels 649 euros de fa quatre anys, aquest any passaran a 711. I una pensió mitjana de l'any 2017 de 1.071 euros, aquest 2022 s'incrementarà fins als 1.112 euros, per sobre dels 1.085 que rebria un ciutadà si continués vigent el model implantat pels populars.

Concretament, el govern espanyol destinarà una partida de 6.500 milions d'euros a la "dignificació" de les pensions de la gent gran. "Justícia i dignitat per a la nostra gent gran (...). Tot i les dificultats i errors que hàgim pogut cometre, el Govern no ha descansat un sol dia per millorar la dignificació de la nostra gent gran", ha assegurat. En aquest sentit, el president espanyol ha reafirmat que el seu govern està treballant per "millorar" la vida de la gent gran alhora que ha carregat contra l'oposició "negacionista" que "van posar en dubte els objectius de la vacunació" i "avui estan posant en dubte els fons europeus", ha conclòs. En aquest acte del PSOE a Gijón també hi ha acudit el secretari general de la FSA i president del Principat d'Astúries, Adrián Barbón i la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra.

 

El CIS tranquilitza Sánchez

El baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques del mes de gener indica que el PSOE tornaria a guanyar folgadament unes hipotètiques eleccions generals i mantindria una distància de set punts respecte al Partit Popular. A mitja legislatura i amb el repte que està suposant pel govern de coalició l'aprovació de la reforma laboral, l'estudi d'opinió també indica que els socis de govern de Sánchez creixen en intenció de vot. En canvi, el CIS situa Ciudadanos en perill d'extinció parlamentària, al llindar de la no obtenció de representació. L'enquesta va ser feta entre els dies 3 i 14 de gener sobre una mostra de 4.000 entrevistes.

Així doncs, segons l'estudi electoral dirigit per José Félix Tezanos, si avui se celebressin eleccions generals, el PSOE de Pedro Sánchez les tornaria a guanyar, amb el 28,5% dels vots. En aquest sentit, creixeria mig punt respecte del sondeig del desembre i gairebé un punt en dos mesos. Al seu torn, el PP de Pablo Casado també creixeria en intenció de vot, amb un creixement de set dècimes, tot assolint el 21,5%. En aquest context, la distància entre Sánchez i Casado se situa a set punts percentuals, dues dècimes menys que l'última enquesta. En tercer lloc, la formació d'ultradreta Vox aconseguiria, amb el 14,7% (una dècima més). La quarta seria per a Unidas Podemos, amb un 13,1%, que pateix una reculada en benefici dels socialistes.