El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà el dimarts 26 d'octubre un reial decret llei que inclourà 100 milions d'euros addicionals per ajudar, davant l'increment del preu de la llum, les llars vulnerables que hi ha al país, davant l'arribada de l'hivern.

Així doncs, el decret ajudarà 1.200.000 famílies vulnerables, així com indústries i empreses a protegir els seus contractes. Així mateix, s'aportarà transparència i control en la formació dels preus de la tarifa elèctrica.

Amb aquest decret llei, que incidirà en la "defensa del consumidor, de la indústria i empresa, i de la transparència", es preveu "ajudar les indústries i les empreses a protegir el seu contracte davant l'alça dels preus de l'energia", així com "per incorporar transparència, i per tant control, en la formació dels preus de la tarifa elèctrica," ha avançat Sánchez.

Llei d'habitatge

A més, dimarts s'aprovarà la primera llei d'habitatge del país, que prohibirà l'alienació d'habitatge social als fons d'inversió especulatius, "com han fet alguns territoris del país", després de la qual cosa el president del govern espanyol ha reafirmat que "no es desamortitzarà mai més habitatge públic".

Sánchez ha explicat que el Pla de Lloguer plantejat per l'Executiu per aconseguir reduir l'edat d'emancipació dels joves contempla la construcció de 100.000 habitatges durant els pròxims anys, dels quals el 30% seran per a habitatge social de lloguer per a joves.

En aquest sentit, Sánchez ha recordat que en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2022 es recull una ajuda de 250 euros a joves menors de 35 anys "perquè es puguin emancipar i tinguin una ajuda mensual durant dos anys". En aquesta línia, Sánchez ha lamentat la "falta de respecte" que segons el seu parer suposen les crítiques de l'oposició a aquests ajuts per a joves, després de la qual cosa ha assenyalat que amb aquesta ajuda busquen "una societat digna, més justa i més igualitària".

"Un govern exemplar"

Sánchez ha participat aquest diumenge a la clausura del XIII Congrés Regional del PSOE d'Extremadura, en el qual Guillermo Fernández Vara ha estat proclamat secretari general del PSOE extremeny. Al Congrés, el president del govern espanyol ha indicat que on abans va haver-hi retallades, avui s'aposta pel públic, "i on va haver-hi corrupció, avui hi ha un govern exemplar i transparent". I és que, segons Sánchez, aquest és el motiu pel qual "és més necessària que mai la socialdemocràcia", ja que "la recuperació és més ràpida i més justa".

 

Imatge principal: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al XIII Congrés Regional del PSOE d'Extremadura / EFE