Si ahir les portades dels diaris de Madrid demanaven penes encara més dures pels líders independentistes empresonats, avui carreguen de valent contra qui fan responsable de l'eliminació de l'acusació de rebel·lió per part de l'Advocacia de l'Estat: el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

L'ABC escull una imatge de Sánchez d'esquena i assegura que ha passat de liderar el govern "frankenstein" a un govern "zombie". "El president intenta aferrar-se al poder governant per decret després del cop de porta dels seus socis separatistes", explica, mentre des de l'editorial li demanen que convoqui eleccions anticipades. El País coincideix gairebé paraula per paraula amb la lectura de l'ABC i explota la idea d'un Sánchez aferrat a ala cadira al preu que sigui.

abc.750 (1)

 

elpais.750 (2)

La petició d'unes eleccions anticipades també és el missatge que avui ha preparat La Razón per Sánchez. Basant-se en una enquesta encarregada a NC Report, obren la portada assegurant que un 62% dels espanyols demana eleccions ja. Els subtítols, també referents a l'enquesta, desmunten totes les principals línies de govern de l'Executiu socialista.

Segons les seves dades, el poble no vol negociar els pressupostos amb els independentistes, ni despenalitzar les injúries al Rei, ni exhumar Franco. Això sí, demanen la dimissió de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, a qui el mitjà acusa de no ser prou dura amb les acusacions del procés.

larazon.750 (2)

El ministeri de Justícia també està en el punt de mira d'El Mundo i el seu tema de portada: "Convulsió a l'Advocacia de l'Estat per la intromissió descarada del govern". A la informació, s'acusa a l'Executiu de Sánchez de mentir per rebaixar les penes i de haver prohibit la publicació d'un comunicat on alguns advocats de l'Estat es defensaven d'aquestes suposades mentides.

elmundo.750 (2)