Peticions de la Fiscalia: fins a 25 anys de presó i el mateix d'inhabilitació. Peticions de l'Advocacia de l'Estat: fins a 12 anys de presó i el mateix d'inhabilitació. Aquestes son les dures penes de presó que han sol·licitat les acusacions contra el líders independentistes empresonats. La premsa de Madrid, però, encara no n'acaba d'estar satisfeta.

El tema ocupa totes les portades d'aquest dissabte i la majoria carreguen fort contra l'Advocacia de l'Estat. El Mundo obre amb el titular "El Govern va esborrar 'violència' de l'escrit de l'Advocacia" i acusen Moncloa d'haver "minimitzat les penes" i "boicotejat l'acusació" eliminant la "paraula clau".

Per si la crítica a l'Executiu de Pedro Sánchez no havia quedat clara, el diari acompanya la informació d'un article del president del PP, Pablo Casado, titulat "El preu d'un Govern, la rendició de l'Estat". A més, han escollit una cita històrica gens fortuïta sota la seva capçalera: "La pitjor manera d'injustícia és la justícia simulada" de Plató.

elmundo.750 (1)

La Razón també es posiciona en la mateixa línia i veu les penes de l'Advocacia de l'Estat 61 anys per sota del que tocaria, és a dir, del criteri de la Fiscalia. Critiquen que s'hagi "rebaixat" a incidents d'ordre públics la "violència a la que els fiscals apel·len fins a 16 vegades" i acusen Sáchez de fer un "gest" a l'independentisme "retorçant la Justícia".

larazon.750 (1)

L'ABC ha escollit la foto dels cotxes de la Guàrdia Civil destrossats el 20-S per acompanyar una taula comparativa de les acusacions i retreu que l'Advocacia demani 60 anys menys que la Fiscalia. Al titular principal de la portada, donen per fet que hi ha hagut una "pressió de Sánchez en favor dels colpistes" i destaquen el "menyspreu" del president Quim Torra a aquest 'gest' retirant el suport als pressupostos.

abc

El País és l'única capçalera espanyola que destaca en primer lloc les conseqüències de les dures peticions de presó i assegura que la decisió de la Fiscalia "ha dinamitat els ponts" entre el govern de Sánchez i l'independentisme. 

elpais.750 (1)