L'actuació de l'independentisme a Madrid és un dels focus de conflicte entre els dos partits que conformen el Govern. El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha assegurat que Esquerra Republicana (ERC) es vol imposar com el principal partit amb capacitat per negociar davant amb el govern espanyol. "ERC ha jugat aquests últims anys a buscar una exclusivitat com a únics representants que són capaços de pactar amb el govern espanyol", ha sentenciat en una entrevista a RN4. El secretari de Junts també ha afegit que aquesta voluntat d'erigir-se com únic negociador reconegut, malmet l'independentisme a Madrid, on lamenta que no té una acció coordinada. 

Sànchez ha considerat que l'estratègia no coordinada de l'independentisme a Madrid ha jugat una mala passada al moviment. "Com independentismes hem tingut menys força de la que haguéssim pogut tenir", ha lamentat i ha assenyalat a ERC com a culpable: "Hi ha qui ha pensat que trauria rèdit i que això el faria tornar com una gegant a Catalunya i al final, han passat dos anys i ja veurem si tindrem el 5% a Netflix". El dirigent de Junts també ha remarcat que: "El govern del partit socialista sistemàticament ha prioritzat ERC, probablement perquè li era més còmode". 

Malgrat aquesta dura crítica a ERC, Sánchez ha normalitzat la rivalitat entre partits que aspiren a un electoral més o menys comú i ha remarcat el bon estat de la coalició. "Aquest Govern ha tingut més harmonia que altres governs de coalició, com el de Pedro Sánchez", ha assenyalat. El dirigent de Junts també ha remarcat la lleialtat del seu partit amb l'actual Govern: "Nosaltres hem estat enormement lleials al president Aragonès. Hem complert amb els nostres compromisos". 

Reforma laboral i taula de diàleg

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, s'ha mostrat "sorprès" per la reunió entre la vicepresidenta del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, amb el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, per abordar la reforma laboral. "No és la millor manera de pactar. Fins ara havíem entès que una cosa són els grups parlamentaris i ve a negociar amb membres del Govern. És sorprenent en la praxi política", ha afirmat. Per la seva banda ha assegurat que "si les coses no canvien", votaran en contra de la reforma laboral i ha afirmat que l'Executiu de Sánchez ja la té pactada amb Ciutadans i altres formacions. 

Sobre un altre dels temes que ocupen l'actualitat, la taula de diàleg, Sánchez ha assegurat que està sent "massa silenciosa". És a dir, que veu pocs resultats i feina feta al voltant de la mateixa. "Crec que la taula no està treballant, és la sensació que tinc i ningú m'ho ha desmentit en un sentit contrari", ha declarat.