El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat aquest dimecres que el cos de Mossos d'Esquadra no ha espiat políticament cap activista de l'esquerra independentista, però ha reconegut que estan investigant si ho ha fet algun agent "a nivell individual".

En compareixença parlamentària, Sàmper ha garantit "col·laboració total" per "esbrinar què ha succeït". Els activistes, basant-se en informacions publicades per La Directa, van assegurar que se'ls havia suplantat la identitat en correus electrònics que buscaven informació interna de les seves formacions i van assenyalar que algunes adreces IP es corresponien amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i amb el complex Egara dels Mossos.

La publicació d'aquesta informació va provocar que diverses organitzacions de l'esquerra independentista, com la CUP i la Forja, presentessin una querella criminal per suplantació d'identitat i revelació de secret.

Desnonaments

Per altra banda, Sàmper ha reconegut que la intervenció dels Mossos ha estat "qüestionable" i "probablement desmesurada" en dos desnonaments, amb referència a les actuacions que l'han portat a comparèixer aquest dimecres al Parlament, a la Buenos Aires i al carrer Mühlberg, del Carmel.

El conseller ha defensat, però, que les dues intervencions representen el 0,27% de les que s'han fet en els 716 desnonaments entre setembre i novembre. Sàmper ha admès "disfuncions" entre les administracions locals, els serveis socials i els cossos policials en desnonaments de famílies vulnerables.