El ministre de Sanitat i secretari d'Organització de PSC, Salvador Illa, ha instat aquest diumenge al president de la Generalitat, Quim Torra, a posar data "com més aviat" a les eleccions a Catalunya i a passar pàgina del seu Govern "esgotat".

En la seva intervenció per via telemàtica en l'obertura del congrés de la Federació del PSC del Bages, Berguedà i Solsonès, Illa s'ha referit a l'horitzó electoral a Catalunya.

Un horitzó que podria ser més proper després que la Sala Segona del Tribunal Suprem hagi fixat per al 17 de setembre la vista del recurs interposat per Torra contra la sentència que el va condemnar a un any i mig d'inhabilitació per desobeir l'ordre de la Junta Electoral Central de retirar els llaços grocs dels edificis públics abans de les eleccions generals del 28-A.

Segons Illa, el Govern "dit de coalició", entre JxCat i ERC, "en realitat és una juxtaposició de dos partits polítics", que ara mateix conformen un executiu ja "esgotat". Per això, considera que cal convocar eleccions "com més aviat millor", perquè així "sortirem guanyant tots". "Cal que a Catalunya hi hagi eleccions com més aviat millor", ha insistit el ministre, per a qui Torra "faria bé en assenyalar ja una data electoral".

En aquest escenari d'eleccions a la vista, ha recalcat Illa, els socialistes catalans sortiran "a guanyar", perquè estan convençuts tenir "el millor candidat possible", en al·lusió al primer secretari de PSC, Miquel Iceta.

La proposta socialista, ha dit, ofereix "rigor i serietat", a més de ser garantia per a una "reactivació econòmica" amb un "paquet de mesures socials", per "no deixar ningú enrere".

Els socialistes, en la seva opinió, podran fer bandera de la seva gestió al capdavant d'institucions com el govern de l'Estat, la Diputació de Barcelona o nombrosos ajuntaments catalans.

Illa ha subratllat la "importància de tenir un partit fort" i, per això, ha emplaçat els quadres i les bases del PSC a "activar la maquinària" de l'organització després d'uns mesos en què s'han suspès activitats a causa de la pandèmia del coronavirus.

Ara, amb la desescalada cada vegada més avançada, "la nova normalitat també ha d'arribar al nostre partit", ha afirmat Illa, que ha destacat que ja s'estan recuperant algunes activitats.