El líder del PSC, Salvador Illa, ha assegurat aquest dissabte que l'ampliació de l'aeroport de Barcelona-El Prat "és una de les decisions més transcendentals i més determinants que hem de prendre en els pròxims anys perquè afecta directament l'economia de Barcelona, Catalunya i Espanya". En aquest sentit, ha defensat que la remodelació es farà, tal com contempla estudiar l'acord assolit pels pressupostos entre el Govern i el PSC del passat dimecres. "Ho complirem", ha afirmat en declaracions als periodistes des de Molins de Rei (Barcelona). Illa ha reiterat que el pacte pressupostari té en compte incrementar la capacitat de l'aeroport "passant de les 70 operacions per hora actuals a les 90" i que s'estudiaran totes les possibilitats tècniques per fer-ho possible.

Tot i que s'analitzaran diferents models, segons el líder del PSC la manera d'aconseguir augmentar la capacitat d'aquesta infraestructura és "ampliant la tercera pista". Una idea que s'oposa a la que defensen els republicans i els comuns. De fet, aquest mateix dissabte la líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha volgut enviar un "missatge de tranquil·litat" sobre aquesta possible ampliació de l'aeroport del Prat: "És una declaració d'intencions que a més no anirà enlloc". "No s'ampliarà l'aeroport del Prat. Es pot dir més alt, però no més clar", ha subratllat.

Sobre l'acord pels pressupostos

D'altra banda, el líder socialista ha celebrat que finalment s'hagi arribat a un acord pels comptes amb ERC "per desencallar projectes que estaven encallats a Catalunya". Així mateix, ha reafirmat que es complirà tot allò que s'ha pactat. "Respectarem aquest acord i estic segur de què ERC ho complirà", ha remarcat, assegurant que "Catalunya s'ha de posar en marxa". Segons Illa, l'acord pressupostari entre el Govern i el PSC és "satisfactori per les dues parts", encara que ha reconegut que la seva formació hauria fet uns comptes "una mica diferents" si "tingués majoria". Tot i les diferències que s'han vist en les llargues negociacions, el líder del PSC ha afirmat que "s'han complert les condicions mínimes perquè Catalunya vagi endavant i passi de la inèrcia a l'acció".

El pacte entre Govern i PSC

El Govern i el PSC van signar aquest dimecres l'acord de pressupostos per al 2023, que consta de dos documents. D'una banda, un de 26 pàgines referit a les mesures estrictament pressupostàries, i un altre de tres pàgines que recull els compromisos per impulsar  "grans infraestructures de país", una de les condicions imposades pel partit de Salvador Illa per pactar. Precisament, la líder d'En Comú Podem ha recordat que aquest segon document, que recull el projecte del Hard Rock al Camp de Tarragona, la construcció de la ronda Nord (B-40), millores a Rodalies de Renfe i també la "modernització" de l'aeroport de Barcelona-El Prat, és "extrapressupostari" i que, en el cas de l'aeroport, "l'única cosa que s'ha acordat és una comissió tècnica per debatre el model".