L'alcalde del Prat del Llobregat, Lluís Mijoler, ha assegurat aquest dimecres que "la proposta depredadora d'ampliació de l'aeroport no es farà" després de l'acord entre el Govern i el PSC per als pressupostos. En aquest sentit, ha afirmat que el pacte certifica "el fracàs" d'Aena, dels socialistes Salvador Illa, Jaume Collboni i Pedro Sánchez, els quals "volien impulsar un model que no té cap sentit". "Europa mai hauria donat el seu consentiment", ha afegit. Segons Mijoler, ara s'apostarà per un altre concepte, en la línia del que sempre han defensat els comuns. "Primer s'ha de definir quin és el model aeroportuari", ha insistit. 

Sobre aquest model, ha recordat la proposta feta per Aena l'any 2018, la qual "sense una ampliació amb una tercera pista ja situava l'aeroport com un hub intercontinental". A més a més, Mijoler ha mencionat el plantejament que també va fer Pimec amb una possible "interconnexió amb aeroports del país", com són el de Reus i el de Girona. Encara que no hi hagi un projecte definit, l'alcalde ha deixat clar que "aquella proposta del tot o res queda totalment descartada". "Anem cap a un altre model", ha assegurat.

Sense ampliació de l'aeroport

L'alcalde del Prat ha detallat que crearan una comissió on abordaran el model aeroportuari que es vol pel Prat del Llobregat, així com "el model de turisme que es vol pel nostre país". "Un cop fet aquest debat sense presses i no partint de cap xantatge del tot o res, veurem quines inversions realment necessita l'aeroport del Prat", ha afirmat. "Volem un aeroport que ens connecti molt millor amb el país, però també volem un aeroport on el model ferroviari sigui el màxim exponent d'aquesta modernitat", ha aportat Mijoler, que ha recordat que seguiran "defensant el nostre territori i les infraestructures verdes".

L'alcalde del Prat ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador a la població de la ciutat: "Poden estar tranquils que l'ampliació de l'aeroport no es durà a terme mai". "No cedirem ni un pam més dels terrenys que ocupa ja aquesta infraestructura al nostre territori", ha afegit. En aquest sentit, ha recordat que, segons els resultats d'una enquesta feta al Prat, "només el 10% dels pratencs estan a favor d'aquesta proposta d'ampliació". "Mentre jo sigui alcalde, poden estar segurs que no es farà", ha insistit. 

Crític amb el PSC

A banda, Lluís Mijoler ha celebrat que "per fi" hi hagi uns pressupostos de la Generalitat "que ajuden a millorar la vida de la gent i a tirar endavant els projectes encarrilats dels nostres pobles". Tot i la satisfacció, ha lamentat que el PSC hagi "bloquejat" durant temps uns comptes "que eren necessaris per al país i pel govern de les respectives ciutats". "Ho han fet sense cap interès, més que dilatar i allargar les negociacions", ha afirmat. A més a més, ha dit que només tenien com a objectiu "impulsar macroprojectes del segle passat".