El líder del PSC, Salvador Illa, ha defensat que l'acord de pressupostos signat entre el Govern i el PSC obre un nou cicle a Catalunya. Tot i que s'ha mostrat prudent demanant no "posar més pa que formatge", ha reconegut que feia molts anys que no hi havia un acord entre dos partits "un independentista i nosaltres que defensem que formem part d'Espanya". En una entrevista aquest dijous a TV3, coincidint amb la compareixença del president de la Generalitat, Pere Aragonès, el líder de l'oposició ha indicat que no és habitual que el president d'un govern "tot i que molt dèbil parlamentàriament" signi un acord amb el líder de l'oposició que té el mateix suport parlamentari que ell "hi ha poques fotos com a aquestes a Espanya i a Europa. Crec que això és bo", ha sentenciat. 

🔴 El Govern aprova els pressupostos | DIRECTE 

 

Tripartit a Catalunya

"No hi ha tripartit a Catalunya. Hi ha qui especula, però els temps són molt diferents". Així ho ha assegurat Salvador Illa en resposta a les declaracions que el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, va fer després de l'anunci de l'acord. Batet va afirmar en una roda de premsa des del Parlament que l'acord dels pressupostos entre el Govern, el PSC i els comuns constaten un "canvi de cicle". "Torna el tripartit, i torna de la mà de Pere Aragonès; no tornem al 2017, avui tornem al 2004", va sentenciar Batet. En aquest sentit, Illa ha defensat que des de l'inici de la legislatura el que fa el PSC "és construir una alternativa al Govern", però ha subratllat que això "no és incompatible amb una política de mà estesa". Pel que fa a les crítiques contra el PSC, Illa ha lamentat que hi ha mitjans i polítics que no entenen el que és la política útil. "És interposar els interessos dels ciutadans per sobre dels d’un mateix", ha afirmat. 

Acord positiu per a Catalunya

Amb tot, el líder dels socialistes catalans considera que l'acord pels pressupostos "és positiu per a Catalunya", en un moment tan complex com l'actual. En ser preguntat per les polítiques més útils de l'acord ha indicat que han orientat els pressupostos en tres eixos: "generació de prosperitat, protecció als ciutadans i transparència i modernització de l'administració". Sobre la "modernització de l'aeroport del Prat", Illa considera que l'aeroport és essencial per al desenvolupament econòmic de Catalunya i Espanya, és per aquest motiu, que ha defensat que "s'ha de modernitzar i guanyar capacitat".

Segons Illa, el Prat hauria de passar de 70 operacions cada hora a 90. Per poder fer efectiva aquesta ampliació, ha detallat que durant 1 any s'estudiarà tècnicament com s'efectuarà l'ampliació d'aquesta capacitat. "La meva opinió és que hem d'ampliar la pista", ha reconegut. Pel que fa al Hard Rock, un dels punts que genera més polèmica de l'acord, el líder del PSC ha argumentat que es va acordar fa temps en un govern en el qual tenia presència ERC. "Si acordem donar llum verda a una infraestructura no podem tirar enrere al cap de 5 anys". En aquest sentit, defensa que el projecte, generarà prosperitat. 

Catalunya no tindrà referèndum

Salvador Illa ha afirmat rotundament que no hi haurà un referèndum a Catalunya. "No es farà; ho sap el president Aragonès i ho sap tothom". Així ho ha dit en ser preguntat per si el president Aragonès havia posat aquesta condició per l'acord dels pressupostos. Fent al·lusió al president Josep Tarradellas, ha demanat no barrejar llibretes. "El que m'importa d'aquest acord és que uneix", ha reblat.