La líder d'En Comú Podem (ECP), Jéssica Albiach, ha llançat un "missatge de tranquil·litat" sobre una possible ampliació de l'aeroport del Prat arran del pacte pressupostari entre ERC i PSC. Un acord que inclou una comissió tècnica entre l'Estat i la Generalitat per abordar el model aeroportuari i fer que l'aeroport "guanyi capacitat". Sobre aquest acord, ha declarat que "és una declaració d'intencions que a més no anirà enlloc" i ho ha reblat, tot assegurant que l'aeroport del Prat "no s'ampliarà". "No s'ampliarà l'aeroport del Prat. Es pot dir més alt, però no més clar", ha remarcat.

Així doncs, la presidenta del grup parlamentari dels comuns s'ha mostrat "convençuda" que aquesta comissió tècnica acabarà concloent que "les obres no es poden fer". En aquest sentit, ha garantit que "no hi haurà ampliació de l'aeroport".

Albiach també ha aprofitat l'avinentesa per recordar que l'aposta pels "macroprojectes" està recollida a un document "extrapressupostari" i que "l'única cosa que s'ha acordat és una comissió tècnica per debatre el model". És per això que ha subratllat que no hi ha "un sol euro" destinat a aquest tipus de projectes.

La diputada també ha remarcat que la legislació europea vetlla per la no afectació mediambiental de grans infraestructures. I ha afegit que ja hi ha hagut resolucions que apunten que "l'ampliació no només és perillosa per la Ricarda, sinó també per l'increment d'emissions". "Ens sentim protegides per una legislació que ja existeix", ha assenyalat.


D'altra banda, Albiach ha declarat que aquesta "declaració d'intencions" d'ERC i el PSC només serveix per "guanyar temps". I ha recalcat que "constata el fracàs del model del PSC, Foment del Treball i Aena, que és retornar a macroprojectes que ja no són útils".

Els socialistes "han fet perdre un temps preciós"

Pel que fa a la negociació dels pressupostos, Albiach ha lamentat que les dilacions provocades pels socialistes "han fet perdre un temps preciós". No obstant això, ha celebrat que finalment s'hagin "afegit als fonaments" de l'acord dels comuns amb el Govern.

Respecte a la possibilitat que Junts s'afegeixi a l'acord i voti a favor dels comptes, ha afirmat que "el més important és el què i no el qui". "Si Junts està disposat a acceptar l'acord d'ECP amb la Generalitat sobre l'increment a l'impost d'habitatges buits a fons voltors i grans especuladors no serem nosaltres qui digui que no", ha apuntat.