L'exprimer ministre d'Escòcia Alex Salmond espera que la decisió del Tribunal Suprem de retirar les euroordres contra el president Puigdemont i els consellers a l'exili "permeti el diàleg i el debat de cara al futur". "És un moviment prudent de l'Estat espanyol per desescalar la tensió", ha manifestat Salmond en una entrevista a RAC-1.

Salmond ha criticat que el membres del Govern "s'enfrontin a penes de presó o estiguin empresonats per qüestions polítiques". "Pots fer fora als polítics per la via política, però no fent servir el sistema judicial", ha manifestat l'exprimer ministre escocès, que ha recordat que al llarg de la història "cada cop que algú ha fet servir la via judicial per suprimir moviments polítics ha acabat malament".

Aprendre lliçons

Salmond ha valorat que, amb l'arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa, el govern català i espanyol dialoguin, "cosa que abans no passava".

L'exprimer ministre escocès ha advocat per la unitat del sobiranisme català sense que això vulgui dir unir-se en un sol partit. "S'han aprés moltes lliçons del trauma dels darrers mesos a l'hora de traçar l'estratègia", ha afegit.