"Es volia que els detinguts passessin un mal moment". Aquesta és l'única explicació que troba l'advocat Benet Salellas per les detencions de 16 persones de les comarques gironines d'aquest dimecres. Els detinguts estaven acusats de desordre públic i Salellas subratlla, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que la detenció no és el més habitual en casos de desordre públic: "Quan s'acusa de desordre públic es fa mitjançant una citació, no una detenció".

Salellas ha insistit en que la detenció no era necessària i ha afegit que per comunicar que se t'investiga per un fet no se t'ha de privar de llibertat. L'advocat apunta que les detencions estan pensades "per contextos en que la persona que es vol detenir és perillosa o hi ha risc de fuga" i que, per tant, l'objectiu de la policia espanyola era que "els detinguts passessin un mal moment".

Els 16 detinguts estaven acusats de desordres públics per haver participat presumptament en el tall de les vies de l'AVE de l'aniversari de l'1-O a Girona. La policia sosté que els detinguts, entre ells els dos alcaldes de la CUP de Verges i Celrà, formaven part d'un grup d'unes 400 persones que el passat 1 d'octubre, en els actes per commemorar el primer aniversari de l'1-O, van accedir "per la força" a les instal·lacions d'Adif a l'estació de l'AVE de Girona i van aconseguir interrompre durant més de dues hores el servei d'alta velocitat. 

Les detencions es van produir en diferents moments d'aquest dimecres i al llarg de la jornada tots van sortir en llibertat de la comissaria de policia de Girona. Ara, diu Benet Salellas, "hem de veure si el jutge els cita a declarar". De la mateixa manera, Benet Salellas ha denunciat que "ningú del govern espanyol" s'ha posat en contacte amb ell "per donar explicacions d'una situació tan greu".