El diputat de la CUP Benet Salellas ha afirmat que "hi ha una percepció errònia sobre què pensa la CUP dels Mossos d'Esquada" en una entrevista a El Món a RAC1. Salellas ha expressat que l'operatiu de les hores posteriors als atemptats és "digne d'elogi" i ha defensat que la ciutadania s'hagi bolcat a reconèixer la seva tasca. 

No obstant això, també ha dit que a la formació cupaire "ens agradaria que, més enllà de les mostres de condol, s'obrissin debats molt amplis" i ha afegit que "evidentment que hi ha pomes podrides dins del cos de Mossos i cal denunciar-les". També ha recordat que la CUP sempre s'ha mostrat crítica sobre "unitats concretes (les de ordre públic) i actuacions concretes" i no en contra dels Mossos. 

Llei de transitorietat

Per altra banda, Salellas ha manifestat que des de la CUP "ens agradaria anar a la Diada amb les dues lleis aprovades sota el braç", però que "som conscients que hi ha una tramitació parlamentària". Ho ha dit després que se sàpiga que JxSí i la CUP presenten aquest dilluns la llei de transitorietat jurídica, la norma que preveu el traspàs de la legalitat espanyola a la catalana. No obstant, encara no hi ha data pel que fa a la segona llei, la del referèndum. 

Salellas no ha volgut donar detalls sobre què implicarà la llei de transitorietat, argumentant que s'explicarà a les 12 en el Ple del Parlament. No obstant, si que ha remarcat que "la llei de transitorietat i la llei del referèndum són dos moments diferents amb finalitats diferents" i ha afirmat que "estem dins d'un calendari més o menys normalitzat", tot i assegurar no haver vist les urnes per l'1-O.

Pel que fa a l'afirmació del president de la Generalitat Carles Puigdemont en una entrevista a El Nacional sobre el desig que la transició sigui curta, el diputat cupaire ha preferit dir que voldria que fos "cordial i amb capacitat d'arribar a acords real".