Enfront les noves advertències que arriben des de l’Estat espanyol, la CUP ho té clar: no tenen por. Així ho ha assegurat el diputat Benet Salells als passadissos del Parlament durant el ple d’aquest dijous. “Ni les querelles de la Fiscalia, ni les amenaces dels tribunals, ni tot aquest engranatge institucional de matriu autoritària no ens fan cap por”, ha assegurat Salellas. Ha insistit que aquestes amenaces “no condicionaran” el seu posicionament sobre l'1-O.

“Nosaltres posarem els instruments legals i les mobilitzacions necessàries perquè aquest referèndum existeixi”, ha defensat el diputat cupaire, que ha afegit: “El Govern desplegarà la logística i serà la gent d’aquest país la que decidirà si obeeix o no a l’estratègia de la por del fiscal general de l’Estat. La població d’aquest país és madura i demòcrata”.

En aquest sentit, Salellas ha assenyalat que, malgrat que aquesta “estratègia de la por” s’amplifiqui durant els pròxims dies, des de la CUP respondran “amb desbordament democràtic, amb milers de persones als carrers i amb la nostra decisió política totalment determinada perquè votarem l’1 d’octubre”.

Per altra banda, el diputat anticapitalista també s’ha mostrat convençut que la llei de transitorietat s’aprovarà durant el ple d’aquest dijous, perquè així van acordar-ho amb Junts pel Sí. “Tot l’independentisme va acordar que aquest ple abordaria les dues lleis vinculades al referèndum. El ple està convocat per ahir i avui, i per tant avui s’abordarà la segona”, ha explicat Salellas.