L'economista Xavier Sala-i-Martin ha reptat amb ironia l'ex-primer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, a condemnar la República francesa. Tot ha començat amb una piulada de Valls criticant la reprovació de Felip VI al Parlament català d'aquest dijous: "La resolució del Parlament reprovant el rei Felip VI es mereix la meva crítica més absoluta", manifestava Valls.

En la mateixa línia, l'exprimer ministre francés afegia que aquesta reprovació "es tractava d'un pas més cap a la teatralització de la política i un exemple de la gesticulació amb la que s'intenta ocultar la incapacitat de governar per tots els ciutadans".

En veure aquesta piulada, Sala-i-Martin ha reptat Valls instant-lo a condemnar la mort a la guillotina dels reis francesos i la "implantació inconstitucional de repúbliques a França". L'economista català ha afegit el hashtag #ViveLeRoi (Visca el Rei en francés).

Aquest dijous a la tarda, JxCat, ERC i comuns van votar per reprovar el rei Felip VI i apostar per l'abolició de la monarquia. La cambra catalana va aprovar una proposta de resolució que demana acabar amb la monarquia.