L'economista Xavier Sala-i-Martin ha deixat aquest dilluns en evidència el ministre d'Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell Fontelles.

El ministre Borrell ha condemnat avui l’agressió de la qual va ser víctima una dona dissabte davant del Parc de la Ciutadella de Barcelona que, com ha confessat el presumpte agressor, no té motivació política, res a veure amb els presos polítics. Segons ha explicat avui, a més, el marit de la dona a Antena 3 el presumpte agressor “no va arribar a trencar el nas” a la seva esposa tal com s'havia explicat en una primera versió. 

Tot i així, el ministre ha publicat a les xarxes un missatge de condemna i animant la senyora a recuperar-se. "Condemno la intolerable agressió física i els insults xenòfobs a una ciutadana d'origen rus mentre els seus fills petits recollien llaços grocs a Barcelona. Li desitjo un restabliment ràpid. A Europa no es convida a cops de puny que els estrangers marxin al seu país", ha anunciat. 

El missatge del ministre d'Exteriors ha rebut la resposta de l'economista Xavier Sala-i-Martin. "Llavors com justificaria vostè els cops de puny de la policia espanyola als immigrants de Ceuta "convidant-los" a tornar al Marroc en calent (on van ser empresonats)?".

I ha afegit: "Diria vostè que Espanya no és Europa? O que quan els cops de puny els donen els seus, llavors sí que val?".